Digitale, smarte ejendomme - hvordan fungerer det?

IoT er ikke gået ejendomsbranchen forbi, og slet ikke Lindinvent! Vi arbejder konstant på at udvikle produkter, der gør tingene nemmere og er tilpasset til nutidens måde at arbejde på. Det skal være nemt, tilgængeligt og smart. Derfor har vi udviklet forskellige apps, der gør det nemt at løse opgaver i ejendommen.

IoT og Integrationsmuligheder - det er vi rigtig gode til, hvis vi selv skal sige det!

Vi har udviklet en funktion, der både skaber lavere energiforbrug og bedre forståelse for, hvor belagte lokalerne er. Dette gør vi ved at knytte konferencerum sammen med Outlook eller skolelokaler sammen med f.eks. bookingsystemet TimeEdit (der kommer flere muligheder i fremtiden). Lokaler, der ikke skal bruges i længere tid, kan gå i dvale og bruge mindre energi, men også visualiseres, så man forstår bl.a. belægningsgraden.

App

I visse ejendomme vil brugeren kunne styre temperatur, solafskærmning og belysning. Alt dette kommer til at fungere i appen InOffix, der lanceres i Q4 2019. Denne app har også en QR-kodebaseret løsning til booking, fejlrapportering m.m., samt en webbaseret grænseflade til administratorer. Læs mere om InOffix her til højre.

API

Til dem, der gerne vil bygge videre på vores allerede smarte løsninger, har vi udviklet et REST-baseret web API. Her finder man stort set alle aktuelle og indstillede værdier samt andre parametre, der findes i vores system, også loggede værdier.

 

Digitalt + integreret = bæredygtigt med installationsvenlige integrationsgevinster

Vi stræber efter installationsvenlige og fleksible løsninger til at reducere livscyklusomkostninger i forbindelse med flytning, omprogrammering, konfiguration m.m. De af vores produkter, der kræver strømtilførsel, har også et kommunikationsnetværk i samme hylster, og dermed bliver der ingen ekstra kabeltrækning til kommunikation. Til de produkter, der har den åbenlyse fordel at være HELT trådløse, har vi valgt at benytte os af radiokommunikation i produkter med batteriløs teknologi. Et eksempel på dette er Enoceans Energy Harvesting teknologi.

Ved at integrere ovenstående systemer med hinanden kan der skabes yderligere gevinster. Med produkter fra samme virksomhed behøver der ikke bruges tid og penge på at få systemerne til at tale med hinanden. Med visualisering i ETT sammen med en grafisk grænseflade får man en intuitiv forståelse af, hvad der sker i ejendommen, hvilket gør det nemmere for driftsteknikeren at udføre de rette analyser og tage de rette beslutninger.

Hvis det ikke lykkes teknikeren at klare det, er der ÉN leverandør, der har overblikket, og med den webbaserede grænseflade er hjælpen på vej, uanset hvor ejendommen befinder sig. Med ét system, der håndterer de kritiske funktioner for indeklimaet, slipper ejedomsejeren for at skulle tage sig af integrationsproblemer og diskussioner mellem forskellige systemleverandører, hvilket gør tingene meget lettere, når der af en eller anden grund opstår et problem.

 

 

 LINDINSPECT webgrænsefladen giver et fuldt overblik over ejendommen

LINDINSPECT webgrænsefladen giver et fuldt overblik over ejendommen

Indeklimaets cockpit ... bare nemmere

Alle sensorer er koblet sammen og kan tilgås med vores brancheførende webgrænseflade, LINDINSPECT, for nem kontrol og analyse af måleværdier for temperatur, luftmængde og kuldioxidindhold. Systemet har mange parametre til optimal styring og energibesparelse, som alle kan justeres via LINDINSPECT.

Skulle der opleves et problem med indeklimaet, er der brug for et analyseværktøj, der har styr på alle værdier, og hvordan de korrelerer. Så bliver det meget nemmere at finde de rette løsninger til at løse problemet.

Lönsamhetsbedömning i Totalmetodiken bygger på internräntemetoden, där varje investering bedöms utifrån den faktiska avkastning som den ger, uttryckt som internränta.

Lönsamhetsbedömning i Totalmetodiken bygger på internräntemetoden, där varje investering bedöms utifrån den faktiska avkastning som den ger, uttryckt som internränta.

Det evige spørgsmål...

Hver foranstaltning, der etableres i en virksomhed, har en investeringsomkostning og giver (i bedste fald) en årlig besparelse. I linkene herunder, som ophavsmændene/kvinderne får ”all credit” for, fortæller vi lidt om metoder til at få lønsomhed ind i sit projekt med at implementere smartere løsninger.

De økonomiske grunde i Totalmetoden
Grønnere ejendomme – en lønsom investering?